Autismebloedlijn

Fuck, ik ben een autist…

13 maart 2021

Ok, ik heb dus autisme. Laat dat even tot me doordringen. Ik ben een autist… Fuck!!! 

Maar, kom. Als ik de uitleg van de specialisten mag geloven, dan zit ik er al van bij de geboorte met opgescheept . Veel zal er dan nu ook wel niet  veranderen in mijn bestaan. Alleen… zit ik nu wel met een hoop vragen. Hoe moet dit nu verder? Hoe pak ik het leven aan? Hoe moet ik nu een vader zijn? Hoe maak ik carrière? Zo veel vragen en zo weinig antwoorden. 

Gelukkig leven we in een tijd met een overaanbod aan informatie. Je hoeft ze alleen maar even op te zoeken. Hello, Dr. Google🙂Honderden websites met allerlei psychologische benaderingen. Duizenden blogs met persoonlijke ervaringen. De ene al relevanter dan andere. Reclame van zomerkampen voor autisten. Zelfs een datingbureau gespecialiseerd in autisten … 

Zucht, zei ik daarnet niet “overaanbod aan informatie”? Dan maar op de goede oude manier, een boek. Zo’n goede bundel samengebonden papier dat je in je handen kan houden terwijl je ontspannen in de zetel zit. Noem me oubollig, maar ik vind het nog altijd aangenamer om iets te lezen op  een stuk papier i.p.v. op een scherm. Boekenhandel, here i come! Schabben vol met boeken over autisme. Allemaal ronkende titels als “Kinderen met autisme” , “Mijn autistisch gezinnetje”, “Koken met autisten”… Waar de fuck moet ik beginnen? Het antwoord is simpel: Als je niet weet waar je aan iets moet beginnen, begin gewoon ergens. De rest volgt zichzelf wel op. Dus koop ik het boek dat me het meest opvalt. Een paar avondjes verder is het boek uitgelezen. Allemaal best interessant, maar… ik heb nog altijd geen echte antwoorden.  Gelukkig had ik ineens een paar boeken gekocht.  Kan ik ineens verder met mijn speurtocht naar verlichting. Echter… geen afdoende antwoorden. En tegelijk ook Oef!!! Dit wordt ook niets.

Dan maar naar de bibliotheek. Hier zullen ze wel boeken hebben met wat meer specifiekere informatie. Die hebben ze zeker. De informatie is zelfs zo specifiek dat het mijn petje te boven gaat. Een hoop zware turven over allerlei vormen van psychologie, gedragswetenschappen, zielenknijpen, … Hier heb ik ook niks aan. Ik heb ondertussen heel veel geleerd over autisme, maar nog altijd heb ik geen antwoorden over hoe het nu verder moet. Stilletje aan begin ik er mij bij neer te leggen dat er een hoop extra levensvragen in mijn hoofd zullen blijven spoken. 

Fuck, Ik ben een autist!!

Autismebloedlijn verliefd 2

Op vrijersvoeten

Hoe kan je als autist nu ooit aan een lief geraken?Wel, net zo gemakkelijk of slecht als ‘normale’ mensen. Autisten zijn namelijk even verschillend als

Lees meer »
Delen op
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email